В Пловдив неизвестен стреля по линейка в Шекер махала

stolipinovo_005Линейка на Спешна помощ е обстрелвана в смесената „Шекер махала“ в Пловдив тази сутрин. Няма пострадали от медицинския екип, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. Екипът е бил на адрес след обаждане за спешен случай с мъж с епилепсия, който е бил със затруднено дишане. Повикването на тел. 112 е постъпило в 10:24 часа. На място веднага се е отзовал свободен медицински екип, който по време на повикването се е намирал на 200 метра от адреса.

Пациентът е 49-годишен мъж със захарен диабет от I тип, както и с Хронична обструктивна белодробна болест. След като му е оказана необходимата помощ, медицинският екип е преценил, че не се налага спешна хоспитализация. В 10:55 часа екипът изпраща обратна информация до диспечера, че помощта е оказана на място и колата тръгва обратно към ЦСМП-Пловдив.

Няма данни на адреса на посещението да е възниквал конфликт. При потеглянето на линейката, обаче, по нея е започнала стрелба, вероятно с въздушна пушка. Директорът на ЦСМП Пловдив незабавно е информирал ръководството на областната дирекция на МВР и прокуратурата за случая.

Повиканият екип на полицията пристига след 20 мин. на мястото на инцидента. Линейката е изтеглена до 3-то РПУ-Пловдив за извършване на оглед, който продължава и към момента.

Шекер махала е квартал с преобладаващо ромско население на метри от сградата на КАТ. Махалата е на входа на Пловдив откъм Голямоконарско шосе и край нея е прословутият  Руски пазар.  Тук са и популярните мезонети, които се строиха със специално финансиране. Кое е породило стрелбата в иначе необезпокоявания район – засега не е ясно.

Може да харесате още...