82-ма готови да танцуват Харлейм шейк – за да “рециклират Парламента”- утре в София

snimka-harlejm 6ejkЯсно е, че Харлейм шейк раздруса здраво интернет пространството – танцът се приема от някои като бунт срещу еднообразието, в което ни вкарват всекидневните занимания; от други просто като забавление. Провокативният танц, който само за няколко седмици се превърна в световен хит, у нас възмути моралисти и в Пловдив учителят по английски език Христо Данев дори беше принуден да напусне работата си за това, че е танцувал с учениците си… Свързвам се в мрежата с организатора на събитието утре “Харлейм шейк -да рециклираме Парламента”. Той е Георги Захариев и го представя като кампания на Зелена Партия. Каузата – описана във фейсбук – “че не искаме боклуци в Парламента” – ден преди танца е накарала 82 души да заявят участие. 

F2F TV: Защо избрахте този начин да покажете несъгласието си с това, което прави българският парламент?

Георги Захариев: Смятам, че младите хора са твърде аполитични, което не е добре. Чрез Харлем Шейк ще отправим послание към всички тях и се надяваме грешките от миналото да не бъдат повтаряни. Искаме да покажем, че Зелена партия е една достойна алтернатива.

F2F TV: Защо пред паметника на Съветската армия на практика ще протестирате заради бг депутатите?

Георги Захариев: Това е само сборен пункт. Не влагаме никаква символика. Очакваме да има немалко хора и мястото е удобно. Възможно е там да проведем необезпокоявани и репетиция.

F2F TV: Какви хора очаквате да се включат в поканата ви за тази dance провокация?

Георги Захариев: Очакваме да се включат всички хора, на които им е писнало от този политически цирк. Не искаме повече опетнени лица да определят бъдещето на тази страна. И все пак, събитието набира популярност в интернет и затова очакваме предимно млади и будни младежи.

F2F TV: Планувахте ли вече с какви костюми и маски ще танцувате?

Георги Захариев: Това го оставям в тайна. Но определено няма да бъде класически Харлем Шейк.

F2F TV: Вие очаквате ли бурна реакция срещу вашата инициатива и от кого, евентуално?

Георги Захариев: Събитието няма да се хареса на тези, срещу които е насочено. Надяваме се, че никак няма да им се хареса. От Зелена Партия ще продължим и занапред да оказваме натиск върху хората, които доведоха България до това положение.

F2F TV: Накрая – как предвиждате, че ще завършат масовите протести в страната от февруари, за вас като млад човек – кое е приемливото решение за овладяване на държавата в момента, според вас?

Георги Захариев: Трудно е да се прогнозира. Хората искат резултати. Повечето от лицата, които са в политиката, доказаха, че не могат да са полезни на България. Те дори са вредни. Трябва да рециклираме парламента. Надявам, че с това събитие ще поставим началото.

F2F TV: И така – ще възбуди ли реакция и у кого Харлейм шейк-а в столицата утре? Предстои да видим и-  както Георги ни обеща – да ви го покажем 🙂

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. КСираков каза:

    Извънредно креативно! Убеден съм, че ще свърши работа! даже може да замести гласуването на избори, политиката и мисленето въобще! Понеделник, сряда и петък – харлем шейк. Вторник, четвъртък и събота – Гангам стайл. Неделя – почивка и жънене на плодовете от прудходните дни.