21 млн. лв. гълтат изборите за народни представители

izbori_00321 млн. лв. са предвидени в централния бюджет за изборите за народни представители тази година. Това е вписано в план-сметката, която Правителството в оставка одобри на заседанието си вчера. За сравнение, Референдумът през януари, според разчетите на Кабинета, трябва да е глътнал 13, 8 млн.лв.

На Централната избирателна комисия и на Министерския съвет за организационно-техническа подготовка на изборите ще бъдат предоставени съответно 3 250 000 лв. и 13 120 000 лв. Средствата за ЦИК са за възнаграждения на членовете й, на сътрудниците по граждански и трудови договори, за материално-техническо осигуряване на дейността на комисията, за обработка на данните от гласуването и за разяснителна кампания, а тези по бюджета на МС – за възнаграждения на членовете на районните и на секционните избирателни комисии и за логистично осигуряване на изборния процес от администрациите на централно и местно ниво.

За изготвяне и отпечатване на изборните списъци ГД „ГРАО” на МРРБ ще получи 700 000 лв. За охрана по бюджета на МВР са планирани 3,3 млн. лв., разходите на МВнР са разчетени на 550 000 лв., а на министерствата на отбраната и на образованието, младежта и науката – по 40 хил. лв.

източник: пресцентър на МС в оставка

Може да харесате още...