Каузата за Ани от Пловдив успя да събере средства за лечението й от левкемия. Или една история за доброто

ani-miroslavВъв вторник тръгваме за Германия – това обяви Мирослав, съпруг на 32 годишната пловдивчанка Ани, за чието лечение от остра форма на левкемия чрез кампания, стартирала във фейсбук, само за две седмици успяха да се съберат почти всички необходими 118 355 евро. Това е грубата сума, която ще осигури подготовка, трансплантация и възстановяване на Ани в немска клиника. Срещам се с Мирослав в Клуб Тотал Спорт в Пловдив, където освен кутия за дарения, 5-ма инструктори организираха благотворителни часове в полза на съпругата му, а клубът се отказа от приходите си и всички средства от тях са в полза на Ани.

Инструкторите по спининг Мария Коруева, по тае-бо Албена Иванова, по аеробика Таня Лулчева и по йога Лана Петкова вдъхновиха освен редовните си участници в класовете, и нови хора да дойдат на тренировки в името на каузата. Инициативата, всъщност, дойде от инструктора по салса, бачата и меренге Илия Чолаков от Royce Dance Studio, след чиито два часа се вдигна цялата благотворителна вълна тук, разказвам му.

Мирослав трепва. Оказва се, че първата му среща с Ани е в салса клуб. Повечето от приятелите ни са от тези среди и сега те направиха много за нашата кампания. Честно, не очаквах толкова широк отзвук, казва.

Широкият отзвук е не само в средите на танците и спорта, които организираха събития в подкрепа на каузата. Стотици преведоха дарения директно в сметката за лечние на младата жена. Ще ми се да не се спекулира с това събиране на средства. Нали разбрахте, че някой пуснал фалшива сметка, използвайки нашата кауза. Има и много кутии, аз не знам къде са всичките. И съм направил призив чрез фейсбук страницата ни в понеделник всички кутии да се затворят и средствата да бъдат преведени по банковата сметка в Райфайзен банк, няма друга. Ако някакакви пари от дарението останат, със сигурност ще са за подобна кауза – казва Мирослав.

ani-miroslav2Говори кратко. Лицето му се оживява само когато го питам за малката Рая. Това е дъщеричката им, съвсем мъничка, само на няколко месеца.  Всъщност, лечението на Ани започва след като тя се ражда.  Как е тя, допълвам въпроса си, съзнавайки, че цялото това задаване на въпроси от непознати на семейството им хора, е болезнено за него. Добре се чувства, отвръща той, признавайки, че намесата действително е неприятна, но няма как без нея да събуди съпричастието на хората. Във ВМИ е преминала през втора химиотерапия, за стабилизиране на организма, без нея не би могла да се направи трансплантация. В понеделник ще излязат пълната й кръвна картина и микроскопските изследвания. После заминаваме, казва Мирослав.

В Германия ще й направят предварителни медицински изследвания, за да започне да й се търси донор. Казват, че това се случва до 3 месеца, но според хора, които са минали вече през цялата процедура, всичко ставало доста по-бързо. Общо 67 дни е периодът за подготовка, трансплантация и възстановяване в стерилна стая. Докъм юни е възможно да приключим с тежката част от лечението, допълва Мирослав. И на въпрос за посланието му към хората, които са помогнали, казва кратко: Да вярват в себе си. Аз вярвам!

F2F TV изпраща към Ани и семейството й цялата положителна енергия на всички, които видяха чрез нас клипа за нея на колегата ни Сашо Маринов и дариха средства в кампанията на Тотал Спорт или директно в дарителската й сметка:

Дарителската сметка е в Райфайзен банк :
В лева: BG74RZBB91551092359002
В евро: BG77RZBB91551492359012
PayPal: miroslav7@abv.bg

Ани, Мирослав – успех! Ние също вярваме!

Може да харесате още...

2 Отговори

  1. Димитър каза:

    Добре е, че има хора – продължители на каузата 🙂
    Успех на Ани и семейството и близките й…
    Честит празник на всички нас!

    • F2F TV каза:

      Благодарим, Димитър, съпричастието е днешният патриотизъм…