Филмите от Фестивала Оберхаузен – в Пловдив

35mm cine camera Баня “Старинна” в Пловдив ще се превърне в кино този вторни, 5 март, когато от 18 часа филмите от Международния Фестивал на късометражното кино „Оберхаузен” ще се завъртят за ценителите на визуалното изкуство.  Какво да чакаме?

Шест предимно документални и експериментални филми, които изследват отблизо поведението на човека и животните. Във Финландия лос и човек са в конфронтация до последно; Елоди Понг игриво сърфира с термина „ерзац” в диалога между двама души; а в „Сняг и видео” (носител на Голямата награда), палестински младежи са замервани с камъни. Кое е измислица и кое – действителност? Тази програма дава възможност да се проследят различни гледни точки.

От селектираните филми в категория видео-арт гостуват творчески експертименти от Северна Америка, Кения, Сингапур: авторите от тази видео арт програма ни повеждат на далечни пътешествия по свои много лични пътеки, които водят до потайни места – едновременно истински и въображаеми. Така филмите, повечето наградени и с определен политически контекст, ни дават представа за съвременните световни тенденции в медийните изкуства.

Всички филми са в оригиналните си версии, с английски субтитри, казват домакините и ни канят на истинско филмово приключение 🙂

Може да харесате още...