Нищо, че е баба Марта, деца ще мерят сили в състезание по ски и игри с шейни в неделя :)

skiing001Традиционният зимен детски празник по случай Националния празник на България – 3-ти март , организиран от Туристическо дружество „Еделвайс” и Община Пловдив, ще се проведе в и тази година край хижа „Здравец”. Състезанието ще събере талантливи малчугани в неделя на писта Копривките – парк Родопи. Спортното съревнование, в което ще участват деца до 10-годишна възраст, ще стартира точно в 11:00 часа. Час преди това състезателите ще имат възможност да се запознаят с трасето.Право на участие в зимната надпревара имат момичета и момчета, родени през 2003 год., 2004 год., 2005 год., 2006 год., 2007 год. както и по-малки кандидати. Състезателите трябва да са екипирани със собствено ски оборудване и шейни. Ползването на каска за скиорите е задължително. Игрите с шейни, обаче, не изискват специална екипировка. След приключване на ски състезанието, започват игрите и спусканията, които са само за забвление 🙂

Всяко дете може да участва и в двете дисциплини – ски състезание и спускане с шейни.
Кандидатите ще имат възможност да се запишат до 10:00 часа в деня на състезанието като представят на техническото ръководство документ, удостоверяващ възрастовата група. Записвания се приемат и в интернет чрез сайта www.skikoprivki.com.
Състезанието по ски ще се проведе в един манш, за класиралите се в челната тройка ще има награди. Отличия ще получат също най-младите състезатели в категориите момче и момиче, завършили манша по ски. Всички участници в детския зимен празник ще получат утешителни награди и много лакомства.

Спортните игри се реализират с финансовата подкрепа на Община Пловдив.

Може да харесате още...