БСП върна проучвателния мандат; Станишев: Аз няма да бъда следващия министър-председател

stani6ev_v_plovdivОчаквано, Сергей Станишев върна проучвателния мандат, който му връчи президентът Росен Плевнелиев днес. В извляението си след това, наред с думите, които беше естествено да чуем, че ситуацията в страната и почтеността към гражданите изисква провеждане на извънредни парламентарни избори, в които народът трябва да определи на кого има доверие, някак не на място като че ли прозвуча декларативното признание: “Искам да ви уведомя също така, че независимо от това как ще протекат предстоящите парламентарни избори, аз няма да бъда следващият министър-председател на Република България. За мен властта никога не е била самоцел.”

Защо тогава трябваше да го изнася като новина преди изобщо народът да си е дал думата кой иска да го управлява? Ако не е послание конкретно към някого, то е изпускане на суетата му в неподходящ момент, е субективното мнение на F2F TV.

“През последните дни станахме свидетели на поредица от самозапалвания. Това е трагично. Това изисква радикална промяна”, каза още в изявлението си Станишев.И добави, че “”.вместо ратификацията на франкофонията или спогодбата за избягване на двойно данъчно облагане с Швейцария, парламентът спешно трябва да приеме решение за забрана за спиране на тока на хората, да внесе успокоение, да вземе конкретни решения, които да гарантират, че цените ще станат по- приемливи за гражданите, че ще минат през тази тежка зима. И ние сме ги внесли в Народното събрание и настояваме спешно да бъдат приети. Министерският съвет може да вземе по закон извънредни решения, които да намалят цената на тока максимално бързо. Законът го позволява при подобни ситуации”.

Интересна реплика Татяна Дончева на заседанието на НС на БСП, цитирано от Агенция Фокус: “Станишев трябва да заяви, че разбира, че улицата не иска и отрича и него”. И още: “Тези, които са били симпатизанти на Бойко Борисов, ще се обединят около това, че несправедливо е паднал от властта, добави Дончева. „В кампанията ние ще говорим всичко, което може да оплюе ГЕРБ, но това няма да бъде достатъчно. Нужно е БСП да направи радикални неща, да се съобрази с исканията на хората от улицата. Първата точка от исканията им е отричане на лицата от прехода”.

В този момент, а и около обществените трусове от февруари, поведението на Георги Първанов, респектира. Няма истерия, нито грам суета. Аналитчност, която впечатлява за български политик – А и Б-то на държавността.

Какво готви лявото пространство?

Може да харесате още...