Тръгна мобилно приложение за изкуство – artnewscafe bulletin

artnewscafe_stiker_apps_phonesМобилно приложение за Android и iPhone получи аrtnewscafe в Пловдив послучай 50-тото си юбилейно издание. Иначе, под същото име – artnewscafe – се печата месечно културно издание от септември 2008 година. То дава подбор на информация от света на изкуството в няколко секции: Местни новини, На Балканите, По света, Световни музеи и колекции, Нашата гордост, Арт – кариера. 

Бюлетинът се издава от фондация Отворени Изкуства, списван е от изкуствоведa Светла Петкова (в. Култура) и е единственото безплатно специализирано издание за непрофесионална публика в България, което има информативен насочващ и обучителен характер. Бюлетинът е иницииран със създаването на artnewscafe през 2008 и носи неговото име. Логото е на българския художнк Недко Солаков.

Всеки месец чрез мобилното приложение ще може да прочетете актуалния брой на artnewscafe bulletin, а също така може да видите всички архивни издания от 2008 до 2013-та. Вече напълно безплатно ще може да получавате, където и да сте по света, професионална селекция на актуална информация за арт-новини. Ще може да добавяте информацията в календара си и да изпращате на приятели по мейл.

Чрез мобилното приложение artnewscafe bulletin създателите на бюлетина -Иван Джеферов, Георги Апостолов, Ива Неделева, 3web.bg и дизайнерите от Студио Пункт – се надяват да заинтригуват и привлекат нова аудитория за културните събития в страната.

Може да харесате още...