Правозащитникът Михаил Екимджиев – за делата за сметките ни за ток и гражданския натиск – face to face

mihail_ekimjievFace to face с Екатерина Костова  е нашето ново видео предложение да говорим лице в лице с хора с ясно изразена гражданска позиция и експерти като не изключваме широко скроени политици без авторедакция на мнението си по важни обществено-политически, икономически, социални и културни теми. Откриваме рубриката с правозащитника Михаил Екимджиев –  за смисъла и нуждата от гражданския натиск и за полезния ход на хората при непосилна сметка за ток.

През годините на т.нар. преход Михаил Екимджиев – с ясната си публицистична позиция, съчетана с ерудирани препратки към право, история и култура не само в българския бит, а и в широк европейски и световен контекст – брани свободата на словото, моралната граница, правото на адекватна защита и на достойнство и още акценти от свободния свят, които в старите демокрации се случват по под разбиране, но у нас все още е необходимо да отвоюваме.

Темата, разбира се, е повече от гореща. Впрочем, нещо, което изрязахме от интервюто, но го споделяме в анонс: Според съвета на адвокат Екимджиев от Адвокатско дружество Екимджиев, Бончева и Черничерска, хората, които търсят резултатт, а не промяна на правната рамка, е далеч по-добре да заведат индивидуални искове, ако се съмняват в сметката си за ток. Те са по-предвидими като срокове и имат по-голям шанс.

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. Напълно съм съгласна с колегата Екемджиев,делата в тази насока не са малко и хората трябва да потърсят правата си