Борисов подава оставката на целия Кабинет: Властта ни е дал народът, днес му я връщаме

bb_banya_pyt„Дойдох да ви го кажа лично“, каза от парламентарната трибуна министър председателят Бойко Борисов тази сутрин. След като така са поставени въпрсоите, Държавата има нужда от нов кредит на доверие. Хората да определят какво да се прави, заяви Борисов и категорично допълни, че ГЕРБ няма да участва в програмен кабинет. 

„Не искам да носим повече негативи, нито искам кръв по улиците, нито искам да виждам полицаите на България, които ги имам не като колеги дори, а като братя, да се бият с когото и да било“ – са думите на Борисов и за кръвта по време на протестите вчера.
„Властта ни е дал народът, днеска му я връщаме. Съветвам ви да направите същото и вие“ – обърна се към депутатите си в залата премиерът и им обясни, че мястото им е при хората, да обясняват какво са направили и защо така се е случило.
Правилен съвет – защо депутатите му не го правеха от първия миг, когато ги избраха, та през всички 4 години дотук, обаче, не е ясно. Дали сега ще се вслушат в думите на лидера си и ще си подадат оставките след като гласуват тази на Министерския съвет? Той им каза в прав текст – че трябва да се върви на извънредни избори.
Много партии, обаче, са за служебен Кабинет. И яростно защитават тази теза в хор. Ако ГЕРБ са единни, изборите вместо през юли, ще се изтеглят до два-три месеца.

Което, впрочем, е полезният ход за всички. Служебният кабинет няма да има време за нищо съществено, освен за подготовка на изборите. За които, впрочем, генералната репетиция беше с Референдума. И колкото по-бързо се случат вече, толкова по-бързо ще се възстанови и без това разстроената и икономика, и социална, и здравна система… Защото нали се сещате – докато политическите борби се нагнетяват, животът си тече и, както казва в един страхотен бг роман Христо Карастоянов, „и страхотно завива в нощта…“
Сега е важно гражданското общество да мисли внимателно. И да не се поддава на сладки приказки и интриги. Защото те ще са много и мръсни. Не е изключено дори да се окървяват.

Още информация и анализи – очаквайте.

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. Василка Беева каза:

    Аз няма да коментирам постъпката на Борисов, защото това си е мое лично убеждение. Ще попитам обаче кой друг от политиците е постъпил като него? Нещо не се сещам.Сега са на ход БСП и ДПС!А дано, ама надали ще цъфнем и вържем при тях. Искаха оставката, а сега бият отбой и прехвърлят топката в двора на Плевнелиев. Май, май топките им са много меки и не могат да се…Дано се намерят умни и чорални хора да попълнят редиците на ГЕРБ. Аз съмч много стара и не мога да се включа в партията.