Стачка в испанската авиокомпания Иберия, няма отменени полети към България засега

leti6te_sofiaНа 18 февруари, понеделник, в 00.00 часа е започнала стачка на служителите на испанската авиокомпания Иберия, съобщиха от пресцентъра на Минисрството на външните работи. По техни данни, синдикатите предвиждат стачката да продължи общо 15 дни, на три етапа – 18 – 22 февруари, 4 – 8 март и 18 – 22 март. По предварителни изчисления стачката ще засегне около 200 000 пътници, преди всичко полети по вътрешните линии. През първия етап (18 – 22 февруари) са отменени над 1000 полета на различните авиолинии на групата Иберия – Iberia, Iberia Express, Air Nostrum и Vueling.

По информация към 12.00 часа днес, предоставена на българските власти от летищните служби на летище Барахас, полетът на авиокомпания BulgariaAir от Мадрид до София, на 18 февруари, понеделник, 19.30 часа, и полетът от Мадрид до София на авиокомпания WizzAir на 19 февруари, вторник, в 19.00 часа, не са отменени.

Министерството на външните работи съветва българските граждани, закупили билети за полети на Иберия, да следят развитието на ситуацията и да проверяват информацията за полетите на интернет страницата на авиокомпании Иберия и България еър.

източник: пресцентър МВнР

Може да харесате още...