F2F TV партнира на dance party с Поли Василева тази вечер

poli_vasileva_zumba_02Тя е крехка и светлоока, но в движенията й има толкова енергия, че не можеш да се начудиш откъде я взима. Занимавам се с аеробика вече близо 19 години, инструктор съм още от ученичка в Хасково, връща лентата на спомените си Поли Василева, инструктор по Зумба от юли 2011-та, когато в България все още малко се знае какво е това. Завършва първия за България курс за сертифициране на инструктори с Херман Мело. И вече трета година пали искрата на нови последователи с артистизъм и вдъхновение. Името й се свързва с едни от най-мащабните Зумба партита в страната, които организира заедно с Валерия Бозукова.

zumba-antika1Едното от тях миналата година събра стотици на Античния театър под тепетата, за да танцуват повече от 3 часа под звездите в мастеркласа на Херман Мело (Hermann Melo). Снимка от събитието излезе дори в статия на Ню Йорк Таймс, казва Поли и допълва: Зумбата наистина е революция във фитнеса – движенията са опростени и повтарящи се, така че да е достъпна за всички, носи заряда и емоцията от танците, като в същото време е достатъчно натоварваща за мускулите по цялото тяло. Зумба за мен е пълната радост от движението, истинската наслада от музиката и от настроението на останалите, танцуващи около теб и заедно с теб. Невероятно е усещането на споделената радост.

zumba_za_galya_003Споделената радост, обаче, може да носи и споделена надежда. В края на декември Поли и Валерия успяват да мотивират десетки почитатели на Зумба да се включат в благотворителния им час в МОЛ Галерия, който подкрепи лечението на 39 годишната пловдивчанка, майка на две деца, Галя Бедрева.

До преди две години Поли поддържа сайт за спорт и здравословен начин на живот – www.letsgym.com. В момента има собствено студио, което менажира заедно с брат си. Идеята да го създаде е тръгнала след участието им в “Бягство към победата” – едно от риалититата на Шоуто на Слави. И така – във вече реализираната й идея, Поли продължава да се занимава със Зумба, аеробика, пилатес и PortDeBras.

totalsport1За 2013-та тя е планирала страхотни dance изненади. Първата е мастер класа с един от най-атрактивните Зумба инструктори у нас – мексиканецът Даво Гарсия, който е с нея и с Валерия и за благотворителната декемврийска кауза. Тренировката е в новото й студио – в спортната зала в сградата на пловдивската прокуратура – от 17, 30 часа в неделя, 17 февруари. Преди това – в съботната вечер на 16-ти, обаче, Даво и Поли ще подгреят с емоции всички, които обичат Зумба, на енергично парти от 20 часа в Клуб Тотал Спорт, което ще се случи с медийната подкрепа на F2F TV.

Може да харесате още...