Инвеститорът на първата сграда с естествен зелен покрив в Пловдив се оттегли от проекта на Бунарджика

bunardjik3„„Галакси Пропърти Груп” се отказа от инвестиционните си намерения за строеж на клуб „Бунарджика” на Хълма на освободителите. Причината за това е явното политизиране на темата. Компанията ни е твърдо против тази политическа злоупотреба и превръщането на въпроса в политическа аргументация за предстоящите избори.„ Това обявиха в нарочно прессъобщение по темата днес от компанията. Тя беше планирала да изгради на Хълм Бунарджика Обществен Клуб с първия естествено зелен покрив в Пловдив. По ирония на съдбата, обаче, именно заради протеста на група еко-активисти, уникалният в този смисъл еко-проект няма да се случи.

 Въпросната група организира някои медии на своя страна, както и фейсбук кампания, в която по данни на Галакси, са прибавяни хора без тяхното съгласие. В крайна сметка се стигна до политизиране на темата, което се оказа ръба на чашата, заради която търпението на инвесторите да облагородяват един запустял район на тепето преля.

bunardjik6

Желанието ни беше да разширим съществуващия в първоначалния ни проект ресторант, а останалата част да обособим като галерия. Искахме да възродим емблематичния за Пловдив ресторант и да дадем още една сцена на местните артисти. За съжаление обаче спекулите относно темата не само, че продължават, но и поемат силно политическа посока. Затова оттегляме инвестиционното си намерение“, обясниха пред медиите от Галакси днес.

bunardjik1

F2F TV отново ви показва снимка на мястото, където строежът на Клуба щеше да се случи, преди той да стартира. Сега погледнете първата снимка, за да направите разлика. Питането ни е – как ще обяснят спечелилите битката за това място на Бунарджика, че са спели спокойно при грозната и в никакъв случай не еко-гледка допреди да почне строежа? Защо не се активираха за протести тогава? Защо не защитиха природата и чистотата на този така красив иначе парк? Нима не можеха да инициират със същия плам почистването му от руините на стария и обичан от пловдивчани стар ресторант? Кое ги спираше?

Ще се радваме нашите читатели да получат отговор. Но едва ли.

И така само Альоша ще остане над смешните боричкания за власт и влияние, които така са се самовглъбили в себе си, че никога няма да успеят да надскочат основата на стария пловдивски хълм.

Жалко за хоризонта, който се открива от върха му… Защото е прекрасен…

Може да харесате още...