Зам. министър, губернатор и шеф на АЕЦ – нашите представители на Молитвената закуска с Обама

us_flagЗаместник-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова, областният управител на област Пловдив Здравко Димитров и изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй” Валентин Николов бяха сред гостите на Молитвената закуска с Барак Обама в голямата зала на хотел Хилтън, Вашингтон. Те се оказаха сред 3500-те и нагоре държавници, политици, дипломати и представители на науката и на религиозните общности от цял свят за традиционната инициатива на американския президент, съобщиха от пресцентъра на пловдивската областна управа. 

Заедно с него, разбира се, са били съпругата му, членове на Конгреса, правителството, висшата администрация, въоръжените сили и дипломатическия корпус.

По традиция Молитвената закуска се организира всяка година от Инициативен комитет към Президентството и Конгреса на САЩ като началото й датира от 1953 година . Тя се провежда ежегодно първия четвъртък на февруари. В речта си президентът на Съединените американски щати отправя послание за обединяване на усилията за преодоляване на различията. Той призовава присъстващите да се опитат да направят живота на своите деца по-спокоен и както днес се молят за това, да го правят всеки ден.В заключителните си думи се обобщава, че онези от гостите на Молитвената закуска, които са с най-голяма власт и влияние, трябва да бъдат и най-смирени. След думите на президента на САЩ световноизвестният изпълнител Андреа Бочели изпълнява „Аве Мария“. След него олимпийската медалистка от САЩ Габриел Дъглас произнася молитвата.

Може да харесате още...