В Центъра на ЮНЕСКО в София – бг фотоизложба „Пазител на традициите”

pazitel na tradiciiteФотоизложба „Пазител на традициите”, посветена на автентични български обичаи, кътчета и хора, ще бъде открита в понеделник, 11 февруари, от 11,30 часа в сградата на Регионалния център за опазване на нематериалното културно наследство под егидата на ЮНЕСКО в София. Експозицията се състои от 20 изключителни фотографии, спечелили награди от националния фотоконкурс „Пазител на традициите”2012, съобщиха отганизаторите от Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите.

Изложбата се открива в рамките на честванията на една година от създаването на центъра в България и ще може да се види до 28 февруари 2013-та. Центърът е първият по рода си в Европа, а в целия свят до момента има само пет такива – в Япония, Китай, Република Корея, Перу и Алжир.

Пътуващата изложба „Пазител на традициите” е част от едноименната национална инициатива, която през 2013 година ще се проведе за четвърта поредна година. „Пазител на традициите” са единствените у нас награди за хората, които работят за запазването на ценностите ни в областта на фолклора, занаятите, изобразителното изкуство и кулинарията. Избраните за изложбата снимки са най-добрите 20 от близо 600 фотографии, които участваха във фотоконкурса през 2012 година.

Може да харесате още...