10 бг фирми с 3 дневен безплатен престой в Индонезия през октомври

indonesiaБългарска бизнес делегация ще посети Индонезия по време на търговското изложение в Джакарта от 16 до 20 октомври тази година. Посолството на страната у нас организира пътуването от 14-18 октомври, като на първите 10 фирми, проявили интерес за участие до 01 Август, ще бъдат осигурени безплатно 3 нощувки в 4-звездни хотели, както и вътрешен транспорт. Това обявиха от пресцентъра на Българската търговско-промишлена палата след презентация пред наши фирми на бизнес климата и възможностите за инвестиции в Индонезия.

Индонезия е твърде далече от България, но в днешната модернизирана епоха разстоянията не представляват затруднение, стана ясно на презентацията. Пред близо 25 бг фирми посланикът на страната Бунян Саптомо подчерта, че важните предпоставки за инвестиции са свързани със стабилния икономически растеж от 6% годишно, броя на МСП, стратегическото географско разположение, свобoдната обмяна на чужда валута, нарастващия брой на средната класа от населението.

Силно развити отрасли са селското стопанство и добива на полезни изкопаеми а палмата на първенството в този момент държи производството на палмово масло 🙂 Индонезия, впрочем, е призната за производител номер 1 в света на този продукт, а второто й място е в производството на алуминий и какао. Сред основните експортни стоки са текстил, електроника, каучук и палмово масло.

Освен икономическите параметри, страната е известна спа дестинация с развит шопинг туризъм. Посланикът покани всички участници в срещата на изложението „Ваканция и СПА“ в Интер Експо Център (14 -16 февруари), където Индонезия ще бъде представена със свой собствен щанд.

Може да харесате още...