„СелУ” идва с колоритния си диалект в софийски клуб

div_kozel_01Ако ви е се случвало някога да бъдете в региони на България, в които се радвате, че хората жестикулират, докато говорят, и само по това разбирате какво искат да ви кажат… или едвам удържате смеха си на някои чудати думи и изрази, то на 13 февруари ще присъствате именно на такава ситуация. При това в столичния клуб студио 5. Настроението идва със спектакъла „ СелУ”, изграден изцяло върху хумористични стихове на североизточен диалект, обяснява нестандартния поет с китара Красимир Йорданов, известен още спрозвището си Див Козел. 
В първата част действието се развива в селската кръчма със същото цветно име – „Див козел” и героите са обикновени българи, които уважават ракията и гледат весело на живота – през чашката. Това не пречи да поглеждат със смях върху сериозни теми като любов, тъга, раздяла, пари, политика, жени и всичко, за което хората обичат да говорят, окрилени и вдъхновени от духчето, което живее в бутилката, казва Краси. Стихотворенията са подредени диалогично, героите търпят развитие, дори в привидния застой на кръчмата. Сцените се редуват с песни, подбрани тематично, които довършват техните портрети, така че героите да станат още по симпатични на зрителя 🙂

През втората част те се превръщат във ведри селски жени, които не униват пред превратностите на „жУвотЯ” и всяка не дотам приятна ситуация превръщат в забава, смях и мъдрост.
Въпреки че е използван диалект, думите са разбираеми, осезаеми и понятни, твърдят актьорите – Павлина Йосева, автор на стиховете и Краси Йорданов, който пък е автор на музиката.
Спектакълът вече е представян премиерно в Пловдив и сега ще разсмива публиката и в София.

Може да харесате още...