От март бг работниците в Израел ще могат да подават жалби на горещ телефон

evn-ptici1От този март българските работници в Израел ще могат да подават жалби на горещ телефон, съобщиха от пресцентъра на Министерството на труда и социалната политика. Обаждания ще се приемат в периода 8-16 часа като извън този часови период ще се осъществява гласово записване, уточниха от ведомството. Всяка жалба ще бъда разглеждана индивидуално, по думите на министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов. Заедно На пресконференция с посланика на Израел Шаул Камиса Раз стана ясно, че Израел ще предоставя периодична информация за българските работници, както и тримесечни поименни справки за тяхното местонахождение, информация за напусналите работници, постъпилите жалби и движението по тях.

Изпълнението на Спогодбата продължава. Документът помага както на българските работници, останали временно без работа, така и на бизнеса в Израел, подчерта министър Младенов. По неговите думи тази година МТСП чрез Агенцията по заетостта ще ускори изпращането на още 1600 работници към настоящите 800. Целта е до първото полугодие на 2014-та да се изпълни квотата от 3 500 строителни работници, наети за временна заетост в Израел.

За целта Агенцията по заетостта, с помощта на израелското посолство, ще организира информационни дни в София и Бургас. Ще бъдат поканени потенциални кандидати по Спогодбата между правителствата на България и Израел за посредничество и временна заетост (декември 2011).

източник: пресцентър МТСП

Може да харесате още...