Топ готвач разкрива емоциите си в стихосбирка

Penio Ivanov 2Прочулият се като организатор на Националния кулинарен фестивал „Пъстра трапеза”, кампанията „Пазител на традициите” и ред други инициативи шеф Пеньо Иванов ще покаже непозната досега страна от себе си на специална поетична вечер в столичната галерия „Класика”. Във вторник, 5 февруари, от 18,30 часа, той ще представи пред отбрана публика първата книга от тритомното издание „Любов една”. Стихосбирката съдържа авторски поетични творби на шеф Иванов, и както той самият казва – „Част от моите емоции”. В Lubov edna - koritsaмомента държиш в ръцете си първата книжка от една поредица. Не я наричам стихосбирка, защото аз не съм поет. Аз съм готвач. Научих едно и зная – ястието, за да стане вкусно, освен качествени продукти, се нуждае и от любов. Обичайте това, което правите, за да стане добро, е написал Пеньо Иванов в книжката.

По професия шеф Иванов е готвач с над 20-годишен стаж. Приготвял е специалитети за световноизвестни звезди и политици. Известен е с тематичните си менюта, както и с това, че основава първата у нас фирма за комплексно консултиране на ресторантския бизнес.

„Любов една” вече може да се намери в книжарниците на пазара. Тя е придружена с диск, на който са записани изпълнения на всички творби, включени в книгата. Стиховете са прочетени от Пеньо Иванов, композитор е Костадин Генчев, а инструменталните изпълнения са на Димитър Бенков.

Може да харесате още...