Фейсбук група излезе наживо да иска санкции срещу делегатите, които биха нападателя на Доган

boksova-kru6aИмената на двама депутати, един кмет на община, политически кординатор и представител на мюфтйство се въртят в интернет пространството като имена на брутално разправилите се с нападателя над Доган минути след опита за публично покушение срещу него през януари. Те бяха посочени и в доскоро съществуващия във фейсбук профил с име като на истинския нападател, създаден точно в деня на случая…Днес този профил не може да бъде намерен: page not found. Явно вече е изпълнил целта си. Открива се, обаче, друг със същото име, но под него стои надписа public figure и на български – национален герой. Което леко озадачава. Създаден на 19 януари?!  Явно също с някаква цел?!

И така, без да искат да обявяват някого за национален герой, последователи на друга група във фейсбук – “Съд за “делегатите” пребили Октай Енимехмедов – днес излязоха на улицата. Хардуерно. Може и да не са били много на брой, но в няколко града у нас – София, Бургас, Варна и Пловдив – бяха организирани протести. А над 13 420 хиляди души подкрепиха в интернет настояването прокуратурата да се самосезира заради бруталната разправа с нападателя над Доган. В понеделник се очаква от фейсбук групата да внесат подписка в Държавното обвинение с искане за санкции срещу нападателите. Пак хардуерно.

А, според нас, властите трябва да кажат най-сетне официално посочените в интернет имена ли са тези на въпросните делегати и ще се повдигне ли обвинение срещу тях заради това, че си позволяват да се изживяват като съдници. Без да се извърта истината и да се манипулира общественотто мнение, че щом искаш съд за нападателите над нападателя, значи целта ти е да го правиш герой… Абсурдът е ясен и за средно интелигентен човек. Да искаш законът да важи еднакво за нападателя и за онези, които го бият жестоко, докато е паднал… впрочем, не беше ли демокрация?

В една от последните анкети на F2F TV за това коя е тема номер 1 на обществото в момента, от гласувалите посочиха много преди референдума и съвсем далече от нападението срещу Ахмед Доган именно боя над неговия нападател. Струва си повече хора да се замислят защо…

Може да харесате още...