Очакваме отговор от UK за документите за достъп до пазара на труда за българи

leti6te_sofiaДо две седмици очакваме британските власти да отговорят на предложенията на българската страна за подобряване на прилагания в момента режим към наши студенти в Обединеното Кралство, когато става дума за издаване на документи за достъп до пазара на труда там. Предложенията са свързани с подаването на заявление и доказването на частна здравна застраховка, както и с издаването на разрешение за работа за дипломирани студенти в британски университети, уточниха от Министерството на външните работи. 

За да се разреши ситуацията, българските власти в Англия организират два приемни уикенда, в които около 200 души ще могат да подадат на място заявления (в град Шефилд), преди въвеждане на промени за повишаване на пропускателните възможности на центъра в Кройдън през април 2013 година.
По проблемите при издаване на документи за достъп до пазара на труда в Обединеното кралство за българи и румънци на 30 януари по искане на външния ни министър Николай Младенов бг посланикът в Лондон Константин Димитров се срещна с изпълнителния директор на Гранична полиция Роб Уайтмън.

източник: МВнР

Може да харесате още...