Протестно шествие “За равни права на пушачи и непушачи” в София

smoking_ladyТочно в 3 следобед Сдружение на заведенията в България, Асоциация на собствениците на заведения в Пловдив и Националната Асоциация Свободен избор излизат на протестно шествие пред Народното събрание под наслов “ЗА РАВНИ ПРАВА НА ПУШАЧИ И НЕПУШАЧИ”. Протестът е продължение на обществената дискусия за или против тоталната забрана на тютюнопушене на обществени места и в заведенията, който още миналата есен подпали страстите в публичното пространство и продължава да поддържа огъня на пламенни защитници и на двете противоположни тези. Ние не очакваме, че тоталната забрана ще падне още на 1 февруари, но гарантираме, че ще продължим борбата срещу безумните закони, които представляват груба намеса в икономиката на страната, нанасят непоправими щети на бизнеса, дискриминират и нарушават човешките права – пише група в социалната мрежа, кръстена “Срещу тотална забрана на тютюнопушенето.

По информация, публикувана на страницата, месец след въвеждането на тоталната забрана, през юли 2012 година, новорегистрираните безработни от сектор „Хотели и ресторанти” са 1083 души, като секторът се нарежда на пето място сред останалите сектори на икономиката по брой на регистрираните безработни с право на обезщетение. През миналия август ектор „Хотели и ресторанти” се изкачва на четвърто място в негативната класация по регистрирани безработни, а през септември вече е на втора позиция, декларират от групата.

F2F TV попита Андрей Слабаков, лидер на Асоциация Свободен избор, как гледа на идеята след първия референдум за ядрената енергетика да се проведе и втори – за тотатлната забрана за тютюнопушене на обществени места ..дали е екзотика или абсолютна необходимост, Слабаков изпрати за читателте ни подробно становище по предложението на СДС за референдума. Членовете на нашите сдружения са против провеждането на референдум. Резултатът от този референдум ще бъде безпрецедентно разделение на нацията. Правата и достойнството на всеки един член от обществото трябва да бъдат гарантирани и не бива да бъдат

Може да харесате още...