Нова оперативна програма от 2014-та – за добро управление

brusselseКъм списъка с оперативни програми, които правителството ще разработва за следващия програмен период 2014-2020 година, кабинетът реши да бъде включена още една – за добро управление. Тя ще бъде ръководена от министъра по управление на средствата от Европейския съюз. 

Решението на Министерския съвет от миналия април предвиждаше средствата от Европейския съюз за България през следващите 6 програмни години да се разпределят в областите иновации и предприемачество, регионално развитие, транспортна инфраструктура, околна среда, развитие на човешките ресурси, техническа помощ и административен капацитет, развитие на селските райони, морско дело и рибарство и трансгранично сътрудничество.
В началото на тази година списъкът беше допълнен с още една оперативна програма – за наука и образование за интелигентен растеж.
Цели и приоритети на новата ОП „Добро управление” ще бъдат модернизиране на управлението и повишаване на ефективността на администрацията, осигуряване на качествена и независима съдебна система и гарантиране на ефективност и устойчивост на системата за управление на средствата от ЕС.

източник: пресцентър МС

Може да харесате още...