Китайски предприемачи идват в Пловдив, български творци с изложба в Шанхай

plovdiv_antikata_001Българо – китайски форум за инвестиции и туризъм ще се проведе през май в Пловдив. А по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост на 24 май v Шанхай ще бъде открита първата обща изложба на съвременни наши творци – художници и скулптори. Тези две предстоящи събития бяха акцентът на разговорите на снощното честване на Китайската Нова година в Пловдив. Инициатор и организатор на неформалната среща беше Българо-китайската асоциация за бизнес развитие. Нейният председател Ангел Христозов посрещна в уютната атмосфера на винарна в един от пловдивските молове дипломати, представители на местната власт и бизнеса.

Много съм горд, че имаме Асоциацията за бизнес развитие, която играе важна роля за презентирането на културата и икономиката, за кооперирането между Китай и България, изтъкна Юен Къхуа, новият икономически и търговски съветник към посолството на КНР у нас. Ще работим заедно за успешното провеждане на Форума за инвестиции и туризъм през май в Пловдив. Радвам се, че български творци ще имат изложба в Шанхай – така китайските граждани ще се запознаят по-отблизо с България, една страна, чието име всеки знае, една приятелска страна, с която искаме да имаме по-близки отношения, подчерта съветникът.

china-new year1Ангел Христозов, председател на Българския център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай, припомни за успеха на форума в Шанхай през миналия ноември, когато министърът на икономика Делян Добрев, зам.председателят на парламент Менда Стоянова, кметът на Пловдив Иван Тотев и български бизнесмени се срещнаха с над 300 китайски компании. Надявам се на още по-успешен инвестиционен и туристически форум в Пловдив – това е втората голяма стъпка към привличане на китайски инвеститори след направената първа в Шанхай, допълни Тодоров.

Предстоящият българо-китайският форум у нас се организира от Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, Община Пловдив, Българския център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай и Българо-китайската асоциация за бизнес развитие.

Може да харесате още...