100 светещи фенера тази вечер пред Парламента в акция на “Зелените”

samotna_sve6tПП “Зелените” канят столичани на “Молитва за децата на България” тази вечер с над сто светещи фенера на площад Народно събрание. Каним ви да се помолим заедно за всяко едно дете на България, призовават от партията на еко-защитниците. Посланието, което отправят е, че децата на България заслужават бъдеще без ядрени бунища, без дългове, без паметници на глупостта и различно от това на децата в Чернобил и Фукушима.

Носете фенерчета и други светещи уреди, на място ще има огромно количество хартиени фенери, с които ще направим невиждано огнено шествие – призовават “Зелените”.
Днес те разпространиха и писмо от кмета на град Зимнич, Румъния, с което призовават да не се изгражда ядрена електроцентрала в непосредствена близост до тях. Писмото е адресирано до гражданите на Свищов, до кметството и кмета Станислав Благов и изразява категоричното “против” на гражданите на град Зимнич за строителството на тази централа. “…присъствието на една подобна централа в региона представлява заплаха за здравето на населението и за чистотата на околната среда. Длъжни сме пред бъдещите поколения да осигурим един здравословен климат за населените места в регион Зимнич – Свищов и Ви уверяваме в цялостната подкрепа на обществеността в Зимнич в борбата против строителството на ядрената централа в Белене”, пише още в писмото Петре Първу.

източник: ПП “Зелените”

Може да харесате още...