Добрата новина е, че след референдума идват избори

kate_small19 на сто от хората, които отговориха в анкетата ни на въпрос: Коя е тема номер 1 днес в обществения живот – избраха възможността да определят като приоритет предстоящия Референдум. За да сме в услуга на всички, които искат да чуят повече гледни точки, за да формират своята, направихме специална рубрика – РеfерендУм – и поканихме в нея да се включат безплатно с позиция по въпроса експерти, активни граждани и политически партии – от управляващи до парламентарно представени, с потенциални места в следващия парламент и по-малки, но активни политически формации. Оказа се, че тези, които решиха да се възползват, са по-малко от пръстите на двете ръце.

В същото време платеното време по националната телевизия, например, пращеше от безумни реклами по темата, в някои от които чалга стилът не прости и на ядрената енергетика. От сутрешните блокове ни облъчваха разговори, от които само повече се обърквахме.
И така – няколко часа преди да се замислим насаме и дълбоко какво, прочее, да правим с гласа си, нека поумуваме заедно: За какво говори всичко, което ви споделих току-що? Ще ви кажа субективното си мнение: че политиците ни предпочитат да платят, за да ги слушат, вместо да говорят, за да ги разберат.
Ако някой тръгне да се обяснява с аргумента, че интернет медията F2F TV е, някак си, не толкова популярна, аз пък ще им кажа, че нито една аудитория не трябва да се подценява!!!
Който го прави, бърка… Защото размерът може и да има значение, но не и в този случай. Активните българи, в това число и зад граница, които все повече избират интернет, за да се информират за това какво се случва у нас, но и да четат коментари по актуалните теми, по-скоро ще си изключат звука на телевизора в някоя от платените хроники за референдума, вместо да седнат и внимателно да слушат как ги залива вълна от цифри за АЕЦ, ТЕЦ, ВЕЦ и прочие ецове… от всякакви спецове…

Та… благодаря на тези, които не подценяват нито един човек.

Екипът ни е уверен, че сме помогнали на своите читатели да уловят за себе си верния тон в иначе общата какафония на говорене. Или поне да ги накараме да се замислят за оркестъра, който избрахме да ни свири преди 4 години… Добрата новина е, че след референдума идват избори.

Може да харесате още...