Летище или магаре, майна?…

magare001Днес Общинският съвет на Пловдив е гласувал да излезе от Фонда за развитие на летище “Пловдив”. Не, това не е виц и не е шегичка. При това 31 от общинските съветници са гласували “ЗА” излизането на града от фонда. Весело, нали?

Подробности за самата сесия – тук. А леееко въпросителният ми коментар – по-долу…. 🙂

 

Защо ли пък Пловдив да е във Фонда за развитие на летище “Пловдив”? Какъв е смисълът? Никой очевидно не вижда смисъл в това. Нито кметът, нито общинските съветници… Е, гражданите на Пловдив може и да виждат смисъл, ама те пък кои са, че да ги пита някой…

Всъщност, за какво ни е летище? За нищо не ни трябва… защото само си го имаме от години, но съществена полза от него няма. Поне не и такава, че кметът и общинските съветници да искат да развиват летището.

Какво прдставлява това участие във Фонда за развитието му? Ами всички участници – като община Пловдив, община Асеновград, община Куклен и други общини – дават пари на база брой жители за развитие на летището. Дотук чудесно – правилно, че излизаме от фонда, за какво да даваме пари, като няма възвращаемост?

Ами няма и да има! Защото никой не се трогва наистина да работи за развитието на летището. И за това трябва да се вика не срещу директора, а срещу всички кметове на общини от Фонда за летището. Те би трябвало да се грижат да върнат платените на фонда пари, които идват от гражданите на общините. Как да ги върнат? Ами с повече полети от и към летище Пловдив. С договори с чужди градове. А не с договорки с чужди градове. Повече от 4 години се спряга линия Пловдив – Истанбул… е, все още няма такава. Няма и да има, докато някой не се трогне не просто да говори, а да си свърши работата.

Това летище е необходимо на града. То му трябва. Но не и в този вид. Вярно, че с излизане от фонда ще се спести някой лев на общината, да, така е. Но как ще погледнат на това чуждите партньори? Дали истанбулският кмет ще иска Истанбул да няма нищо общо с летище “Ататюрк”???

Иначе и превозът с магаренца е атрактивен транспорт… Бавен, но традиционен… Забавен за туристите… Ще щракат с апарати и ще пишат как в България все още магарето е основно средство за транспорт… Ако въобще туристите стигнат до Пловдив… нали кацат в София…

Да инвестираме в магаренцата… традиционно… 🙂

Може да харесате още...

2 Отговори

  1. Нонка Маркова каза:

    Статията си я бива.Решението на общината е глупаво и назадничево,защото със сигурност спира развитието на Летището.Може и да доказват някакво политическо надмощие и в момента да са победители,но съм сигурна че това им решение е голяма загуба не само за летището,но и за региона.Това е предателство,защото ние жителите им гласуваме доверие,надяваме се да защитават интересите ни,а те какво правят ….. мислят само за себе си.Наистина ли са слепи?!-Наистина ли не им пука за нашето летище,за нашия град и затова,че благодарение на този фонд ние имаме редовни международни линии,за първи път от създаването на летището?….”О,неразумни юроде …!”

  2. Василка Беева каза:

    Браво! Много хубаво е казано и с много ирония, ама дали пукелите от общината ще го прочетат, та поне да се почешат многозначително по празните си тикви?Защо ни е летище, като ще си имаме лифт, палми пред джамията, сребърно дърво пред…, а и толкова много скулптури по стъргалото. Та защо ни е летище. Да не би с него да заприличаме на Виена?! На кмета му дай само измишльотени, за да дере обикновените пловдивчани, които се чудят как да свържат краищата на тъпотията човешка.