Зимната пързалка на Центъра в Пловдив – по-евтина от днес

ledena_pyrzalka_0255 лева е от днес входната такса за зимната пързалка в Центъра на Пловдив. В тази цена се включва наема на кънки и ползване на съоръжението за един час. Такава ще се задържи цената чак до края на сезона през месец март, обяви управителката на „Галакси Пропърти Груп” Галена Малинова.

За радост на малки и големи, през почивните дни на леда отново се връщат ежеседмичните инициативи с клоуни и аниматори 🙂

Всички средства, събрани от зимната пързалка на площада под тепетата ще бъдат дарени за детското здравеопазване в Пловдив. Парите ще бъдат инвестирани в апаратура за отделението по Неонатология на Университетска болница „Свети Георги” в града.

Наясно сме, че апаратурата е скъпа и бързо се амортизира. Болниците винаги имат нужда от техника, а качеството на апаратите определя качеството на лечението. При новородените бебета няма как да бъдат правени компромиси, категорична е Галена Малинова.
Близо двойно се е увеличил броят на децата, които се раждат недоносени, сочи статистиката у нас. Към момента те са около 12% от всички новородени в страната. Причина за това, според специалистите, е невръстната възраст на голяма част от майките, както и още една основна група – родилките на възраст над 40 години. Други фактори са ниската здравна култура на бременната, недостатъчното наблюдение на бременността, различни инфекции, както и многоплодните бременности.

Тенденцията за увеличаване броя на недоносените бебета се наблюдава и в Пловдив, и Южен Централен район, който се обслужва от УМБАЛ „Свети Георги”. Над 300 бебета са настанени в интензивния сектор през миналата година. В клиниката се приемат бебета от други лечебни заведения, които не разполагат с необходимата апаратура и персонал.

Все още имаме шанс да се включим в каузата за осигуряване на качествена апаратура за живота на недоносените мъничета като едновременно с това се забавляваме с децата си на Ледената пързалка в Пловдив.

Може да харесате още...