Безплатни консултации във Виртуалната Социална академия на БТПП – що е то?

netwarsНараства интересът към безплатните консултации на Виртуалната Социална академия на Българската търговско-промишлена палата. В нея специалисти съветват и помагат на работодатели и предприемачи как да управляват персонала и фирмата си чрез съвременни методи, да разрешават евентуално възникнали конфликти чрез преговори, посредничество и медиация и да въвеждат системата GS1 за маркиране с бар код и електронен обмен на данни. Консултират се още наети лица и синдикалисти, самонаети, временно и постоянно безработни, с цел да се защитят интересите им и да се адаптират на трудовия пазар. Възможностите за безплатно предоставяне на тази услуга, обаче, са само в рамките на конкретен проект и количеството на консултациите е лимитирано, предупреждават от палатата. Затова новината е с две измерения – заяви Беата Папазова, съветник по европейска интеграция и ръководител на проекта Повишаване на обществената нетърпимост към неформалната икономика при трудовоправните и осигурителните отношения и превантивни действия за ограничаването й”.

Добрата е, че благодарение на Проекта за около месец вече са поискани и са изготвени над 70 безплатни консултации. Ползването им става чрез попълване на заявка, която е достъпна в сайта на Виртуалната Социална академия на адрес: www.vsa.bcci.bg в рубриката “Консултантски услуги”. Тя се подава он-лайн през сайта, по електронната поща, по факс, по пощата или директно в БТПП. Само в рамките на 6 часа се получава отговор на въпроса от най-добрите специалисти в избраната сфера.

Втората част от новината е, че услугата БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ ще е активна още 12 месеца и има натрупан сериозен опит, като предизвиква все по-определен интерес от страна на работодатели, предприемачи и от всички участниците в пазара на труда. В този смисъл Виртуалната Социална академия се оказва мощен информационен и консултантски център за работодатели и работещи, обясняват от БТПП.

И така – какво още дава проектът?

Полезна информация за всички работещи и работодатели може да бъде открита в рубриката Online самоинформиране. Виртуалната Социална академия осигурява достъп до резултатите от анкети, засягащи познаването на законодателството, регулиращо трудовоправните и осигурителни отношения, анализ на данни от проучвания, методическо ръководство за същността, принципите и нормативната база на българската система за трудова и социална защита; информационно-образователен пакет и др.

Постъпилите сигнали и оплаквания в рубриката Helpdesk се обработват регулярно от екипа и се препращат към контролните и надзорни органи. При получаване на отговор от компетентния орган, подателят на сигнала се информира незабавно, като той остава анонимен за институциите. Чрез секцията Alert механизъм на портала се дава възможност за абониране за актуална информация относно промените в законодателството в областта на трудовоправните и осигурителните отношения.

източник: пресцентър БТПП

Може да харесате още...