В Пловдив се провежда държавното първенство по спортна стрелба

Anton RizovС рекорден брой състезатели – 85 участва пловдивският АКС “Тракия” на държавното лично-отборно първенство по спортна стрелба с пневматично оръжие за всички възрастови групи в Пловдив. Надпреварата под тепетата се провежда от 18 до 25 януари в новата залата по спортна стрелба – в двора на СОУ “Братя Миладинови” и събира почти всички най-добри стрелци на България в момента.

Тракийци имат пълен брой състезатели във всички възрастови групи и почти във всяка дисциплина на двете оръжия – на пушка и на пистолет. При мъжете на пушка пловдивчани разчитат на „тежката си артилерия“ – стрелец №1 на България – Антон Ризов (на снимката), както и на Теодор Илиев, а на пистолет – на Атанас Ковачев.
При жените на пушка „Тракия“ също залага на елитни стрелци – националките Виктория Иванчева и Виктория Петкова, а на същото оръжие при девойките – старша възраст – на триото националки Таня Звискова, Ангела Недева и Нели Танева.
На пистолет при девойките, пловдивчани се надяват медали да спечелят тракийките Димитра Христова, Пламена Бекирова, Силвия Чакърова и Полин Златева, а при юношите старша възраст на същото оръжие – Ангел Чонин, Георги Георгиев и Красимир Манов.
Амбициите на „Тракия“, който е домакин на турнира, е на това държавно лично-отборно първенство, състезателите им да спечелят максимален брой медали.

Може да харесате още...