25 годишен извади газов пистолет срещу Ахмед Доган на трибуната на ДПС конгреса, Доган не е ранен

pistolet_v_ryka25-годишен мъж без маска и с официален пропуск на участник в конференцията на ДПС се втурна, вадейки газов пистолет, срещу лидера на Ахмед Доган по време на неговата реч от трибуната на 8-та Национална конференция на ДПС в НДК днес. Телевизиите показаха на забавен каданс случая, при който преди да бъде отведен, нападателят пое десетки удари с крака и ръце от делегати на форума. О. Е., за когото от МВР съобщават, че е от Бургас и има криминално минало, е отведен в Четвърто РУП в София. У него са открити газов пистолет и два ножа.

Прекратена е конференцията, на която някои медии коментираха, че се очаква лидерът на ДПС да се оттегли от лидерското място. Най-вероятно след случая това няма да се случи, е друг от коментарите, появил се в общественото пространство непосредствено след инцидента.

Сред мненията във Фейсбук масово се тиражира, че става дума за театър.

Официално от МВР:  Служителите на СДВР са имали ангажимент за охраната около периметъра на НДК. Преди провеждане на конгреса се е състояла среща между организаторите, СДВР и НСО. На нея са взети решения по отношение на охраната на форума, както и охраната на хотелите, в които са били настанени делегатите. 11 служители на СДВР са били ангажирани с охраната на периметъра около НДК. Пропускателният режим в самата залата, където се е провеждал конгреса, е осъществяван от НСО, съобщават още от МВР.

Може да харесате още...

2 Отговори

  1. зрител каза:

    в групата която се впусна да рита и мачка имаше кмет и общински съветник. как ще гледат хората като си идат от София?

  2. Тиш0 каза:

    Ахмедчо може и да не е ранен, но на нападателя му разказаха играта. Толкова бой отнесе… Поне 5 минути го ритаха и скачаха с обувки отгоре му… Къде е била охраната на мероприятието тогава? Сигурна са извеждали Доган, а през това време делегатите на ДПС мачкаха момчето. Не го защитавам, но…