ТЕЦ Сливен с над 800 нови клиенти през ноември и декември

toplofikacia01Само за два месеца „Топлофикация – Сливен” привлече над 800 нови абонати. През ноември и декември по желание на домакинствата към ТЕЦ-а са присъединени нови 25 абонатни станции, които досега са били консервирани, съобщиха от дружеството. Така, по техни данни, 85% от изградените преди десетилетия и по-късно консервирани абонатни станции вече са приведени в работен режим. Топлофицирани са над 11 000 домакинства, но постъпват молби за присъединяване и на нови абонати, включително в сгради, в които няма изградени абонатни станции. От „Топлофикация Сливен” дори считат, че до 2 години предприятието ще надхвърли капацитета си от миналото, когато е имало 15 000 абонати. 

Парното отопление в Сливен започна да се превръща в хит, когато през 2009-та топлофикация, изправена пред възможността да фалира, реши да се обърне с лице към клиентите, да създаде гъвкави и удобни за тях условия, да подходи към всеки абонат индивидуално и така да възстанови доверието в себе си.
През годините ТЕЦ – Сливен доказа, че не се влияе от промените в цената на природния газ и тримесечната ценова конюнктура. За горивна суровина предприятието ползва български въглища, което предопределя постоянство и ниска цена на топлинната енергия. Повече от две години цената на парното и горещата вода в града остана непроменена: анализът на сметките от последните два месеца показва например, че няма разлика между сумите от 2011 и 2012 година. И през двете години ноемврийските фактури за отопление не надхвърлят 50 лева. През декември болшинството от сметките са от порядъка на 50 – 100 лв., въпреки, че последният месец на 2012-та беше значително по-студен от този през 2011 година. Събираемостта на сметките, което е един от основните проблеми на другите топлофикации в страната, тук е близо 90 %.

Източник: Комуникационна група Имидж Едвъртайзинг

Може да харесате още...