Пак обстрел на Летище Кандахар, няма пострадали българи

raketni_voiski_05

Няма пострадали български военнослужещи и не са нанесени материални щети по време на обстрел с ракета вчера вечерта на Летище Кандахар, Афганистан. Атаката – втора в рамките само на 5 дни – е била в 17.46 часа местно време (15.16 часа българско), съобщиха днес от Министерството на отбраната. 

На 8 януари сутринта срещу летището са били изстреляни 4 ракети. Дoбрата новина и тогава беше, че няма жертви и разрушения.

В началото на декември мнозинството в НС отхвърли предложението на депутата от АТАКА Венцислав Лаков за предсрочно изтегляне на контингента ни от Афганистан. Пак през декември в интервю за БНР министърът на отбраната Аню Ангелов заяви, че след 2014-а година в Афганистан ще останат не повече от 160 души от българския контингент.

Може да харесате още...

2 Отговори

  1. Не-съм-войник каза:

    Коалиционните сили май поетапно започнаха да се изтеглят… остават малко и все по-малко… възможно е уязвимостта им да се увеличава обратно пропорциално на броя им. Дано да няма български жертви при следващо нападение!

  2. Това в поредното нападение над летището.
    И този път прилича на разузбнаване с бой, целящо да локализира учзвимостите на отбраната.
    Това летище е най-важното звено в логистиката на чуждестранните сили в Афганистан. падне ли летището ще последва поетапно ликвидиране на коалиционните сили.
    В момента талибаните нямат въздушна подкрепа, но ако се вземе предвид финансовия ресурс, който натрупаха е възможно скоро да намерят решение на проблема.
    Възможно е при следващата атака да се използват и ракети “земя-земя” или артилерия.