ATTENTION: Батални сцени от Бородинската битка в новата програма на Балет Тодес

todes-1Балет Тодес ще ни върне 201 години назад и ще ни направи съпричастни на една от най – големите битки в световната история – Бородинската. Пред очите ни отново ще се „сблъскат” френската армия на Наполеон Бонапарт и руските войски, водени от ген. Михаил Кутузов. Този път обаче – представени от великолепните танцьори на Балет Тодес. Танцът е посветен на 200 годишнината от Бородинската битка и за първи път е представен през 2012 година в Санкт Петербург.

В програмата „ATTENTION” освен драматизъм, има и няколко хумористични театрално – танцови постановки, в които ще влязат и зрители от публиката. За любителите на високите скорости и високия клас автомобили е включен танц, подготвен специално за закриването на Формула 1, съобщиха организаторите на събитието у нас Degris  Events.

todes-2Въпреки успеха на новата програма, главният хореограф на балета Алла Духова е запазила 4 танца от старата програма, емблематични и любими на публиката по света и у нас. Един от тях е “Тодес танго” – неподражаемата интерпретация на пламенния танц, призната дори от аржентинските балет майстори като отделен вид танго!
В ретроспекция на изкуството им ще видим “увертюра” – танц в който се съчетават за първи път класически балет и ъндърграунд хип – хоп и “самая опасная” (най – опасната), където солистката е на земята само 30 секунди, докато през останалото време „лети” във въздуха – уникален танц посветен на краля на поп музиката Майкъл Джексън.

Всичко това – в София на 28 февруари, на 1март в Пловдив и на 3 март във Варна. Билетите – от 30 до 60 лева – се разпространяват на касите на НДК в столицата, в Пловдив в Панаира и в ДКС в морската столица; както и в мрежата на Ивентим.

Източник: Degris  Events

Може да харесате още...