Рапърът Устата се среща в Пловдив с ученици, сред първите в благотворителна еко-инициатива в полза на 4 годишния Деян

list po list2Рапърът Устата идва за среща с ученици от Професионалната Гимназия по Хранителни Технологии и Техника /ПГХТТ/в Пловдив на 15 януари в 13 часа. Причината е доброто представяне на гимназистите в Кампанията Лист по Лист, организирана миналата есен от Община Пловдив и Национален алианс за работа с доброволци.  В еко-инициативата възпитаниците на ПГХТТ успяха да съберат общо 2580 кг.хартия, което ги класира в челната тройка заедно с децата от ОУ „Душо Хаджидеков” и Частната гимназия „Класик”. По време на Лист по Лист над 8000 ученици, граждани и фирми събраха 18 020 кг. хартия като по този начин спасиха от изсичане 306 дървета.

Събраните средства бяха дарени за лечението на четири годишния Деян Юруков, който страда от рядкото заболяване артрогрипоза. Малчуганът вдъхнови стотици в Пловдив, а тийнейджърите от Гимназията по Хранителни Технологии и Техника организираха коледен благотворителен базар, след който успяха да дарят още 1200 лв. за Деян.
Сега и Устата ще ги подкрепи в дейността им. За срещата с рапъра са предвидени много изненади, конкурси и поздрави, издадоха от НАРД. Специален гост ще бъде и малкият Деян със своите родители.

източник: пресцентър  НАРД

Може да харесате още...