В Пловдив – обществено обсъждане за строеж на крематориум

koren_nebeОбществено обсъждане за изграждането на крематориум в район Северен в Пловдив ще се проведе във вторник, 8 януари, от 10,30 часа в кметството, съобщи кметът Ральо Ралев. Предвижда се крематориумът и залата за тъжни обреди към него да се построят в имот, разположен източно от Рогошките гробища.

Основна част в бъдещия комплекс е самия крематориум, който ще е оборудван с два броя модулни пещи на природен газ. 

Това е една значителна инвестиция, която предстои да бъде извършена в района, обясни районният кмет и прикани заинтересованите граждани да чуят подробности около изграждането на съоръжението и да зададат на място въпросите си.

На питане дали кремоториумът няма да замърсява околната среда, Ралев отговори, че поради достатъчната отдалеченост от населените места наоколо и правилната експлоатация, която се гарантира от избраната технология на пълно изгаряне без дим и мирис, не се очаква замърсяване на въздуха и опасност за човешкото здраве.

Според запознати, напоследък се все повече хора избират кремирането пред полагането в гроб. А най-близкият крематориум е в София, заради което услугата се оскъпява.

Може да харесате още...