Горещи класове по Social Latin Dance с най-новия танцов бранд под тепетата стартират в Клуб Тоталспорт Пловдив

royce_dance_009Страстни класове по салса, меренге и бачата стартират от вторник, 8 януари, в най-модерното пространство за фитнес и релакс на ул. „Екзарх Йосиф“ 13 в клуб Тоталспорт в Пловдив. С медийната подкрепа на F2F TV най-новият танцов бранд под тепетата Royce dance studio ще предлага горещи емоции на влюбените в танца пловдивчани два пъти седмично – във вторник и четвъртък. Часовете от 19 до 20 са за начинаещи, а от 20 до 21 в латинокласовете на танцовия тандем Нели Павлова и Илия Чолаков могат да се включат и напреднали. Двамата вече направиха първата си фотосесия пред обектива на Юлиан Георгиев от Ф2Ф Студио, пак с него предстои да снимат и видео.

Избрахме това име – Royce dance studio – от части доста случайно – сподели за F2F TV Илия два дни преди старта на латино-класовете. Оказва се, че Royce като име или част от име фигурира в много от личните му емоции: Тъй като аз лично харесвам много Bachata като танц, а и самата музика много ми допада – имам един любим изпълнител, когото слушам постоянно – Prince Royce. От друга страна се занимавам с dj-ска работа по различни латино партита и псевдонима ми е Dj Royce. Много приятели, с които съм си говорил за отваряне на собствено танцово студио, са ми задавали въпроса: Защо не го кръстиш Royce… dance или Dancing with Royce? Другото, което изигра роля във взимането на решение, беше, че името на най-важния човек в живота ми започва с “R”. И при една моя среща с Нели, когато аз я попитах как да си кръстим студиото, в един и същи глас двамата казахме: Какво мислиш за Royce Dance Studio? Усмихнахме се и името вече беше ясно 🙂

Екатерина Костова – Какво ще включите във всеки свой клас – основни стъпки, емоция или и двете? Какви хора очаквате да привлечете в атрактивните си латино dance класове, попитах Илия.

Илия Чолаков – В нашите класове включваме стъпки от различни танци, различни комбинации от стъпки и фигури като успоредно с това се стараем да създаваме приятна атмосфера и хората да се забавляват, а не да се чувстват като на училище преди изпит. Защото за нас е много важно хората, които идват да танцуват с нас, да си тръгват с усмивка на лицето. Очаквам да привлечем и се надяваме наистина да са от всички възрасти и хора, които са готови да се забавляват.

Екатерина Костова – Малко за стиловете, които избирате – защо точно тях? Трябва ли да си тренирал спортни танци, за да се запишеш? Или може и абсолютен лаик да се научи да танцува страстно?

Илия Чолаков – Ние избрахме точно тези стилове, защото са доста разнообразни. Ето salsa – първо LA style се характеризира с танцуването в права линия, с по-ефирни фигури и особено дамите изглеждат доста женствено. Cuban style или просто казано Кубинска салса – както се подразбира от името – произлиза от Куба. Тук танцьорите описват кръгове, докато правят фигурите. Rueda de Casino е вид кубинска салса, в която участват повече от една двойка ( може да са 5,6,10…) – всички двойки образуват кръг като изпълняват едни и същи фигури и по време на самото им изпълняване партньорите се сменят. Относно Bachata – това е доста популярен вид танц в световен мащаб. Той се танцува по двойки, тук, обаче, имаме тъй наречения хват Full Contact. Музиката е по-бавна, по-лирична и за научаването на тези танци не е необходимо хората, които искат да се запишат, да са тренирали някакъв вид танци. Не случайно тези танци се наричат още Social Latin Dance. Защото тук не е необходимо хората да идват с готови партньори или да се притесняват, че няма с кого да танцуват. По време на тренировките партньорите се сменят постоянно.

Екатерина Костова – Вие като танцова двойка откога сте заедно? За Илия знаем, че работи в банка и сменя строгия делови костюм от деня със спортни дрехи, когато е в залата вечер. А Нели – с какво се занимава?

Илия Чолаков – Нели, освен като треньор по танци, работи и като медицински представител в голяма фармацевтична компания. Занимава се с танци от ранна детска възраст, а по салсата се запалва още когато е първи курс в университета. Но официално започва да тренира през 2005 година.

Екатерина Костова – Вашето послание за всички, които ще ви последват?

Илия Чолаков – Посланието ни към всички хора, които искат да се запишат да танцуват при нас е: Почувствайте музиката и нека ритъмът да ви води!

F2F TV пожелава на Нели и Илия успех и като медийни партньори на dance проекта във Фитнес и Скуош клуб Тоталспорт се ангажира да следи през обектива как танците могат да правят хората щастливи. Ще споделяме мигове от класовете и във фейсбук страницата D face, която Ф2Ф Студио обърна с лице към всички, които обичат да танцуват. И така – регистрацията за класовете по салса, меренге и бачата на Royce dance Studio вече започна в Клуб Тоталспорт. Единичният час е с цена 6 лева, а за 8 посещения картата ще ви струва 40. Не се притеснявайте, ако изпуснете началото – винаги може да се включите, защото танцът е живот…

Може да харесате още...