Зумба в помощ на 39 годишна пловдивчанка, майка на две деца

zumba_za_galya_003Зумба може не само да разпуска и развеселява, но и да помага – това показаха нагледно в едно от кафенетата на МОЛ Галерия Пловдив десетки почитатели на dance fitness програмата. За каузата да помогнат на Галя Каменова-Бедрева ги обединиха зумба инструкторите Валерия Бозукова и Павлина Василева. Към инициативата за благотворителен зумба клас се присъедини и мексиканският зумба гуру Даво Гарсия, който пристигна от София специално за случая.

Никога не знаеш дали някой от нас няма да го сполети подобна съдба, казва Валерия, по чиято идея се организира зумба тренировката в МОЛ-а. Нели и Даниела от Фирма Ведена, които подкрепят изключително активно зумба събитията в Пловдив сега имаха нужда от подкрепа и това е нашия начин за съпричастие към тяхната кампания, допълва Валя минути преди зумба ритъмът да привлече към импровизирания дансинг не само трениращи, но и любопитните посетители в търговския център.

zumba_za_galya_002Не съм очаквал такова нещо – казва, докато наблюдава жизнерадостните танци, съпругът на Галя. Иван е търговски представител във Ведена и само допреди месец и половина животът в семейството им е бил като на всички останали фамилии с две деца. Галя получава припадък на работата си, колегите й я карат в Спешния център. Първо скенер, после Ядрено-Магнитен резонанс – и става ясно, че причина за състоянието й е тумор в мозъка. Следват ВМА София и операция в столичната болница „Св. Иван Рилски“. Мислехме, че всичко ще мине с една операция. Но в София разбрахме, че туморът е злокачествен и бързо се развива. Направихме проучване и след като ни казаха, че в Пловдив апаратът за лъчетерапия се разваля бързо и почти е невъзможно да се комбинира с химиотерапия, се насочихме към клиника край Истанбул, разказва мъжът. Не крие, че много от свършеното дотук дължи на фирмата, в която работи. И няма думи, с които да им благодари.

zumba_za_galya_001Всъщност, инициатори на кампанията в помощ на Галя Каменова-Бедрева стават управителката на Ведена Нели Петрова и офис мениджърът Даниела Димовска. Стартират почти светкавично с Фейсбук страница: Да помогнем на Галя Бедрева, благотворителна сметка и урни за дарение. След това споделят и с Валерия историята на младата пловдивчанка, от чието спешно лечение зависи да продължи да бъде майка на две деца.

5-те лева такса за зумба класа в МОЛ-а в навечерието на Нова година изцяло са предназначени за него. Мнозина пловдивчани се включиха и в благотворителното набиране на средства на място. Срещу жеста си всеки получи картичка с благодарност.

zumba_za_galya_004Посланието ни е през следващата 2013-та хората да бъдат по-добри, усмихва се Валерия Бозукова и продължава да танцува.
Толкова положителна енергия в подкрепа на съпругата ви – ще й помогне, обръщам се към Иван Бедрев.
Аз вярвам, Галя също – тепърва има да се радва на много неща – отговаря той. Ще бъде с 13 годишния си син и 7 годишната си дъщеря на Нова Година.

Галя ще я посрещне в клиниката в Истанбул, където е била сама с мислите си и на Бъдни вечер, и на Коледа. Там вече лечението е започнало. Преведена е и първата сума, необходима за него. Втората трябва да се изпрати до 5 януари, а последната – до края на първия месец от 2013-та, когато приключва терапията. Общо – 16 600 евро.

Ако имате възможност и искате да помогнете на Галя Севдалинова Каменова-Бедрева, благотворителната сметка за лечението й е:

IBAN: BG 39 UNCR 70001520 81 34 80
BIC: UNCRBGSF – Уникредит Булбанк

Може да харесате още...