Предновогодишно – суинг и джаз – в столичния клуб Студио 5

Lilly_CD_coverЛили Друмева, вокалист и създател на считаната за най-успешна кънтри група в България, Lilly of the West, е специален гост на джаз формацията Old Gold Dixie Band* тази вечер, 29 декември от 19:00 часа в столичния клуб Студио 5.

Ако сте в романтично настроение между Коледа и Нова година, концертът от суинг и джаз стандарти, поднесени в нови, съвременни аранжименти и изпяти от Лили, е вашето съботно събитие, твърдят организаторите. И разказват малко повече за ангелогласата, както я наричат, певица.

Създател и движеща сила на първата българска кънтри група Lilly of the West, тя е родена през 1970 година в София и на 26 години там създава своята банда. Лили пее, свири на китара, цигулка и мандолина и е не само автор на песните на Lilly of the West, но и техен продуцент, мениджър и организатор на турнета на групата по света. С колегите си са създали общо девет албума, последният от които носи името “Swings & Heartaches”.
Една от идеите на Лили е да популяризира кънтри музиката у нас и по света, ето защо е член на борда на Европейската блуграс асоциация (EBMA), Международната блуграс асоциация (IBMA) и Асоциацията за кънтри музика в Нешвил, където, всъщност, представлява България. Отвъд всичко, това Лили Друмева е и журналист към Българското национално радио, както към една от частните телевизии.
Тази вечер Лили излиза на сцената заедно с музикантите от Old Gold Dixie Band. Бендът е създаден през 2007 година от студийни музиканти, част от които са солисти на Биг Бенда на БНР. Обединени от идеята за по-мека, камерна звучност на традиционния джаз, изпълнителите предлагат интересен репертоар. Old Gold Dixie Band свири популярни пиеси от епохата на автентичния New Orleans и съвременни аранжименти в стил суинг. Нерядко в своите авторски композиции музикантите вплитат теми от българския фолклор, предкласиката и др. Инструментариумът на групата включва почти всички тембри, характерни за стила Dixie – тромпет (Генчо Въртовски – лидер на формацията), кларинет (Атанас Хаджиев – сопран и тенор и саксофон), тромбон (Цветан Троянски), барабани (Емил Пехливанов) и контрабас и баскитара (Митко Гидишки), пиано (Тони Златанов). Old Gold Dixie Band е участвал във фестивалите “Диксиленд парад”- Габрово и “Дикси-фест”-Тетевен, Джаз-срещата в Русе, както и в редица концертни изяви.
И така, ако сте в София тази вечер, F2F TV ви препоръчва Студио 5 с уют и музика, която бърка в душата.

Може да харесате още...