„Армия на чудесата“ – със стипендии за децата на загинали военослужещи

grafa_61god_00352 485, 14 лева са събрани до момента от благотворителната кампания на Министерството на отбраната „Армия на чудесата“ в подкрепа на децата на военнослужещи и цивилни служители, загинали по време на изпълнение на служебния им дълг, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Средствата са преведени по сметката на Фондация „Деца на Българската армия“, която се грижи за 74 деца и те ще ги получат като месечни стипендии през следващата година.

На 16 декември в Централния военен клуб в София на благотворителен коледен базар можеха да се купят емблеми, макети и сувенири от формированията на Българската армия; военни каски, канчета и манерки; авторски предмети, изработени от военнослужещи и деца. Посетителите имаха възможност да изпробват войсково снаряжение и пред фотокамера – поне за миг – да се превърнат в „пехотинец“, „моряк“ или „пилот“.

Със свои щандове в базара се включиха Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили, Националната гвардейска част, Военна полиция и Военна информация, висшите военни учебни заведения, както и Военномедицинската академия, Националният военноисторически музей и Комендантство – МО. В духа на празника, домакинът на базара – Дядо Коледа -беше с армейски чин капитан, а Снежанка чисто и просто си беше от 101-ви Алпийски батальон 🙂

В седмицата преди базара военнослужещи от цялата страна също участваха в редица инициативи и събраните от тях средства също бяха дарени на фондация „Деца на Българската армия“. От министерството съобщиха, че целогодишно военнослужещи и цивилни отделят от месечните си заплати и даряват средства за децата.

Всички, които желаят да подкрепят децата на Българската армия, могат да го направят и сега като изпратят sms към мобилен номер 1696 за трите мобилни оператора (1.20 лв. с ДДС).

източник: пресцентър на Министерството на отбраната

Може да харесате още...