Показаха силата на България с танц

master of the danceМайсторите на танца от популярната формация Masters of the Dance показаха силата на България във впечатляващ танцов спектакъл в обновената зала „Георги Русев“ в Перник.

В продължение на близо два часа танцьорите разходиха публиката из фолклорните области на България.  Тежко мъжко македонско хоро възпламени кръвта на зрителите в залата. Пъстри северняшки танци накараха всички да затанцуват. После въздухът затрептя в ритъма на неудържима шопска ръченица. Зрителите настръхнаха от изпълнението на космическата песен „Излел е Дельо хайдутин“ в модерен аранжимент. Специален акцент пък беше атрактивно дръм шоу. Стилизирани обработки пренесоха традиционния български фолклор и в днешния ден. Пред очите на зрителите се сменяха различни картини, настроения и багри. Самодиви омагьосваха публиката, страховити сурвакар гониха злото.

Специално участие в спектакъла имаше музикалната формация Art Masters Band. Талантливите музиканти изпълниха най-популярните български народни песни от всички краища на страната. Атрактивни демонстрации представиха пред публиката Латина Буневска със своята гъдулка и гайдарят Николай Маринов. Латина, която е внучка на именития ни хореограф Йордан Янакиев, показа, че може да свири като държи инструмента наобратно. Ники пък впечатли публиката като хвана гайдата си зад гърба и продължи да свири виртуозно. Концертът беше премиера с бенда на кавалджията Йордан Буневски, брат на Латина.
У нас спектакълът с име „Силата на България“ се играе за първи път. С него майсторите на танца вече впечатлиха публиката във Франция. Представиха го пред френската армия по време на старта на най-голямата световна яхтена регата Vendee Globe.
Спектакълът е по идея, хореография и режисура на Красимир Димитров. Музиката е дело на Владислав Тодоров, Георги Андреев и Мирослав Димитров, който е автор и на част от хореографията шоуто. Аранжиментите са на Владислав Тодоров.

Може да харесате още...