13,8 млн. лв. гълта референдумът за ядрена енергетика

izbori_003Референдумът за ядрената енергетика ще струва 3 805 000 лв., като 575 000 лв. ще бъдат дадени още тази година чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет, а останалите 13 230 000 лв. са предвидени в бюджета за 2013 година. Това съобщиха след псоледното за годината правителствено заседание.

С тези средства ще се финансира организационно-техническата подготовка и произвеждането на националното допитване. В основната си част става дума за възнаграждения на членовете на ЦИК, РИК и СИК и за логистично осигуряване на референдума.

Правителството прие и тарифата, по която ще се заплащат предаванията по БНТ и БНР и техните регионални центрове в рамките на информационно-разяснителната кампания. Тя ще се отразява чрез клипове, хроники, диспути и други форми, договорени между генералните директори на БНТ и БНР и съответните инициативни комитети. И така – както неведнъж сме писали – въпросът, на който ще отгаваряме на 27 януари 2013 година кратко и еднозначано с Да или НЕ е: „Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала”.

Може да харесате още...