76 екипа на EVN дежурят по празниците

evn_elektromerОбщо 76 дежурни екипа на EVN България са в готовност да реагират при необходимост от отстраняване на аварии по време на предстоящите коледни и новогодишни дни, съобщиха от дружеството. Доставени са техника, инструменти и материали, за да се осигури авариен резерв. Високопроходимите автомобили, автовишките моторните шейни, както и АТВ-та за труднодостъпните райони са в готовност за действие. Дежурните екипи и сега, а и по празниците, ще поддържат връзка с двата денонощно функциониращи диспечерски центъра за управление на електроразпределителната мрежа, откъдето се осъществява текущ контрол и мониторинг на съоръжения.

Няма да се правят планови ремонти по съоръженията по време на официалните почивните дни, увериха от EVN и допълниха, че до края на годината такива ще се извърват само в краен случай.

Заради струпването на няколко поредни почивни и неработни дни в края на месеца, дружеството е създало организация за отчитане на тока през месец декември. В тази връзка се напомня, че за част от клиентите отчитането ще обхване по-кратък или по-дълъг период от 30 дни. В резултат – консумираният ток за последния месец от годината за някои ще бъде отчетен в последните работни дни на месеца, което ще включва и потреблението на електричество по време на коледните празници. Предупреждението е, че това е период, който се характеризира с традиционно повишена консумация на електроенергия, което предполага и по-висока стойност на месечната фактура.

Както и досега, конкретна информация за продължителността на отчетния период за всеки клиент ще бъде указана в съответната фактура за електроенергия, заедно с количеството консумирана електроенергия, срока на следващо отчитане, срока на следващо плащане, както и телефонен номер за връзка, уверяват от EVN.

На 22 декември токът ще може да се плаща в касовите салони на „Български пощи“ основно в големите населени места. По време на останалите почивни дни хората могат да използват всички безкасови начини за плащане, които дружеството предоставя, включително и новата модерна система за проверка и плащане на енергия „ЕVN Онлайн плюс” на интернет страницата на компанията www.evn.bg.

 

Може да харесате още...