350-ти път на сцената – Камен Донев с „Възгледите на един учител за народното творчество”

K_Donev_Poster_newТази вечер едно от най-талантливите у нас арт-съчетания 3 в 1 драматургът-актьор-режисьор Камен Донев играе за 350-ти път „Възгледите на един учител за народното творчество”. Премиерата на моноспектакъла се случи на 16 октомври 2007 година и оттогава досега се играе ежемесечно при нестихващ интерес както на сцената на продуцента – Драматичен театър-Пловдив, така и в Театър „Българска армия“. Любими реплики от представлението се разнасят от уста на уста из цяла България и извън пределите й… като истинско народно творчество.

Камен Донев взриви от смях десетки български градове през последните 5 години. Той е единственият изпълнител, препълвал Зала 1 на НДК цели 9 пъти, при това с едно и също заглавие. От смях се превиваха и сънародници, и чужденци в Москва, Санкт Петербург (II Mеждународен фестивал „Балканско театрално пространство”), Берлин, Люксембург, Виена и Брюксел. От престижния Международен театрален фестивал „Золотой Витязь” в Москва актьорът се завърна с бронзова статуетка. Моноспектакълът получи признание и на всички театрални фестивали в страната.

Най-големият успех за спектакъла, обаче, са неговите 204 196 зрители – постижение, с което нито един български спектакъл в историята на театъра не може да се похвали, твърдят от пловдивската Драма.

През 2013-та Камен Донев и Драматичен театър-Пловдив са подготвили нова изненада за своите почитатели. Това е нов авторски моноспектакъл на актьора: “Възгледите на един учител за всеобщата просвета”. Вече в продажба в мрежата на Eventim са премиерните за София дати – 14 и 15 април, Зала 1 на НДК. Премиерните дати в Пловдив предстоят да бъдат обявени.

източник: Драматичен театър Пловдив

Може да харесате още...