Два контрапротеста за либерализиране на тоталната забрана за пушене в заведенията; икономическата комисия в НС каза – не

smoking_ladyСлед здравната, и икономическата комисия в НС отхвърли либерализирането на режима за пушене в заведенията. Това стана след напрегнато заседание днес преди обяд, почти под обсада на два паралелни протеста – на ресторантьори, които твърдят, че заради спад в оборотите ще фалират, ако тоталната забрана не падне, и на граждани, протестиращи със здравен мотив под мотото „България без дим“. На посланието им „Без дим може, без здраве не може”, представителите на бизнеса реагираха с контра-призив:и “Не разделяйте хората, разделете помещенията”.

Има още една възможност пълната забрана за тютюнопушене да бъде смегчена и това е в пленарна зала при гласуване на второ четене на Закона за туризма, обясняват запознати. Кога, обаче, ще се насрочи това гласуване и какво ще се случи при него – засега не е ясно.

Междувременно темата, която продължава да нагорещява страсти, остава на страницата на F2F TV под формата на анкета, в която,  ако искате, може да се включите с мнение.

Може да харесате още...