В Пловдив коледен базар на шестокласници помага за оборудването на Къща за техни връстници с увреждания

aleks-u4ili6te430 лева събраха децата от 6 „бе“ клас на ОУ „Душо Хаджидеков“ в Пловдив от благотворителна продажба на саморъчно изработени картички и сувенири за Коледа. Празничният базар продължи седмица във фоайето на учебното заведение и посрещаше всички деца, родителите им и учителите с весели апликации на коледни дръвчета, снежинки и камбанки. В инициативата на 6 „бе“ се включиха и други паралелки от шестокласниците в училището. Така то записа в богатата ги биография на благотворителни събития и първия си коледен базар.

aleks-u4ili6te3Набраните средства ще подпомогнат оборудването на Центъра за настаняване от семеен тип за децата с увреждания, които се отглеждат и възпитават в Дом „Олга Скобелева“ в Пловдив. Къщата, идеята за която е да се превърне в дом на 10 деца и след навършване на тяхното пълнолетие, е вече санирана, има ток и вода. Директорът на ОУ „Душо Хаджидеков“ Георги Стефанов и учителският екип вярват, че с помощта и на други инициативи като тяхната, децата в нужда скоро ще имат специално място, в което да се почувстват като семейство.
През септември учениците ни се включиха в кампанията „Лист по лист“ на Община Пловдив и Националния алианс за работа с доброволци. Щастлив съм от това, което видях – употребяваната хартия, която събирахме, се носеше с леки коли и микробуси – разказа пред F2F TV Стефанов. За участието училището получава специална грамота с благодарност. Оказва се, че това не е всичко за 2012-та година.
aleks-u4ili6te7През ноември пък участвахме в Националната кампания „Жълти стотинки – деца помагат на деца“ в подкрепа на Клиниката по детски и генетични заболявания към УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив и децата ни откликнаха със съпричастие отново – събраха поне 3, 5 кг. монети от 1, 2 и 5 стотинки. 5-ти „ве“ клас занесе тази седмица играчки и лакомства на своите връстници от Дома за безнадзорни деца „Майка Тереза“ и това класната им ръководителка го прави със своите ученици вече 7-ма година. Сега и успехът на първия ни коледен базар… Всичко това показва, че нашите деца имат сърца – допълва директорът. По думите му, 2013-та ще продължи пътя, който училището е избрало – да осъществява идеите на децата – и за изява на талантите им, и в помощ на благородни каузи.
F2F TV благодари за последните две снимки в галерията към този репортаж, направени от малките “колеги” от 6 “бе”, както и за  сурвачките,  които получи за спомен от 5 „ве“! И пожелава на всички ученици и екипа на училището – вдъхновение за добри новини 🙂

Може да харесате още...