Посрещаме ли Коледа с по-празен джоб от миналата година?

nemski_koleden_bazar008Бюджетът за коледни подаръци най-често е между 80 и 150 лева, твърдят от популярния сайт за безплатни обяви prodavalnik.com.

Според онлайн проучване на сайта, за тазгодишния празник бюджетът, определен за коледни подаръци според 40% от запитаните, е между 80 и 150 лева, докато едва 17% са готови да похарчат между 150 и 300 лева. 24% могат да си позволят между 40 и 80 лева, а 6% имат възможност да отделят само между 20 и 40 лева. 

В Пловдив 46% от жителите ще заделят за подаръци същите средства като миналата, а за други 43% коледното пазаруване ще е под миналогодишните им финансови възможности.
В анкетата са включени 1 700 онлайн потребители от цялата страна, уточняват от сайта и мотивират именно с нестабилното финансово състояние на хората все по-често купуването на подаръци втора ръка.
Запитани от кои секция в сайта биха купили подарък за себе си или за близък човек, повече от половината участници в анкетата предпочитат категория „Мода”. Втори по популярност са секциите „За бебето и детето” с 39% и „Електроника” с 30%. Стоките от „Дом и градина” също се оказват интересни покрай празниците, като нея посочват 21% от анкетираните.

В друг сегмент от анкетата хората отговарят на въпрос за идеалния празничен ден. И резултатите: преобладаващата част от потребителите споделят, че идеалната Коледа е тази, „прекарана със семейството и децата”, с „камина, празнично подредена богата трапеза и подаръци под елхата”, „коледна покривка на звездички, венец на масата и сняг през прозореца”. Прокрадват се и други коледни мечти – за „пакет за СПА почивка за минимум 10 дни”, „изключени телефони” или „поне почивка за цялото семейство на круизен кораб”

А каква е вашата идеална Коледа?

Може да харесате още...