Отварят пътя до Ягодина, затрупан от скална маса

8 457 лева за разчистване на пътя до Ягодина ще предостави Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС на община Борино. Срутени скални маси откъснаха буквално от света хората от смолянското село. Ерозирала над пътя скала заплашва да отцепи още каменни късове, според местните. Причината да се случи това сега е първият по-сериозен снеговалеж през тази зима. По-дълбоко, ако се задълбаем, ще ни стане ясно, че от много години местните институции и пътните управления предпочитат в повечето случаи да работят на принципа „да ни пази бог“, когато става дума за планински и полупланински трасета, и да дават знак, че има проблем само когато той се появи. 

Добрата новина е, че Държавата реагира веднага и със средствата ще се организира авариен ремонт. По-добрата новина ще е, ако трасето в близко бъдеще влезе в по-сериозни превантивни планове.

Като тези, за които днес Междуведомствената комисия разпредели малко над 2 млн. и половина. Сумата е от неусвоените от министерствата и ведомствата средства за 2012 година, уточниха от пресцентъра на МС и допълниха, че става дума за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствени и кризисни ситуации – ще се изграждат диги и берми на река Харманлийска и ще се възстановяват компрометирани участъци от републиканската пътна мрежа между Пловдив и Свиленград.

456 513 лв. ще се преведат и за преодоляване на последиците от земетресението в община Перник.

Може да харесате още...