България е вече 6-милионна държава? Стопяваме ли се като ланския сняг?

За първи път след 1947 година броят на българите е под 7 милиона и държавата ни е с 6-милионно население, това съобщи в нарочно прессъобщение ВМРО, цитирайки учени от Центъра за демографска политика. Според учените, фактът говори, че сме се върнали 65 години назад. Като основа на анализите са използвани данни, публикувани от европейски и световни институции, включително и от ЦРУ, твърдят воеводите и посочват в прессъобщението, че в цифрите на Централното разузнавателно управление към юли 2012 година България е с население от 200 000 души по-малко, отколкото отчита нашата национална статистика. ВМРО добавят към тази информация още, че според специалисти, е налице постоянен тренд за намаляване на населението ни – с близо 80 хиляди души годишно.
От Центъра за демографска политика очаквали в най-скоро време страната да напусне завинаги 2-милионният емигрант на България.
И още цифри от прессъобщението: България заема 9-то място в света по смъртност, в компанията на такива страни като Сирия, Лесото, Чад и други държави от Третия свят.

Може да харесате още...