Президентът на Рефан България – с пореден приз за дарителство

„Най-верен дарител” – това е последният приз на президента на козметичната компания Рефан България Ангел Попов. Този път причината да го получи е жест към децата с аутизъм у нас. Пловдивчанинът получи наградата си от Владислава Цолова, за която аутизмът е нещо повече от кауза. Просто защото е майка на дете с аутизъм. Владислава Цолова учредява призът, за който измисля името „Малкият принц“. Вдъхновяват я от сдружение „Тацитус“ и фондация „Стъпка за невидимите деца на България“, обединени във фондация „Фонд за терапии“. 

Отличието„Най-верен дарител”, с което беше удостоен Ангел Попов, се присъжда на личност или организация, която помага с дарения дългосрочно, постоянно и винаги откликва при нужда, обясниха запознати с наградите.
А екипът на F2F TV, който помни развитието на Рефан от първите й стъпки до днес, знае, че създателят на компанията Стефан Попов, а сега и синът му Ангел винаги са били от хората, съхранили чувствителността си въпреки разрастването на бизнеса им.
Припомняме още, че през 2011 година Ангел Попов беше избран единодушно от Община Пловдив за благодетел No 1 и получи годишната награда за благотворителност „Димитър Кудоглу”. За щедрите му дарителски жестове пловдивският отбор “Локомотив” го номинира за “Меценат на 2011 година” и му връчи почетен плакет за подпомагане на младежта и спорта. Над 100 са дарителските инициативи и в подкрепа на тежко болни и хора в неравностойно положение. Сред най-ценните му дарения беше цялостната реконструкция на детското интензивно отделение във ВМИ-Пловдив, където поемат първата си глътка въздух стотици новородени.

Може да харесате още...